Eugene Richards kommer til Dokfoto

Reverend and Mrs. Landers, Hughes, Arkansas, 1969. Foto: Eugene Richards

Fotofestivalen Dokfoto arrangeres for tredje gang 6.-7. februar. Dokfoto drives i privat regi av tidligere PK-leder Terje Bringedal.

VG-fotografene Espen Rasmussen og Harald Henden åpner festivalen fredag kl 18.00 på Litteraturhuset i Oslo. Med seg samme kveld forteller VII-fotografen Sim Chi Yin om sine prosjekter i Kina.

Foto: Sim Chi Yin

Lørdagen er satt av til Tany Habjouqa, Laura El-Tantawy og Eugene Richards.

Dokfoto arrangerer også workshop med Eugene Richards. 12 deltagere får mulighet til å jobbe med den anerkjente fotografen. Workshopen er nå utsolgt, men det er fremdeles mulig å melde seg på venteliste i tilfelle avbestilling. Eugene Richards vil signere bøker på Tronsmo lørdag 7. kl 13. 

Pressfotografenes klubbs egen fotofestival, DOK:15, arrangeres for øvrig i Fredrikstad 1.-7. juni. Den nasjonale festivalen for dokumentarfoto og fotojournalistikk ble startet i 2005 og har vært arrangert fast i Oslo. I fjor ble festivalen flyttet til Fredrikstad og utvidet med dagseminarer og fagkurs for bransjen.