– Presterer over all forventning

TB_Workshop_01

Mediaelever bidrar med personportretter under DOK:14-festivalen. De får hjelp av den skandinaviske superfotojournalisten Magnus Wennman.

Helle Gannestad og Torstein Bøe (foto)

Som en del av DOK-festivalen er 13 elever fra medie- og kommunikasjon-linjer ved Mysen videregående og Glemmen videregående samlet i Fredrikstad.

På ungdomsklubben i Røde Mølle har store skjermer okkupert bordene, oppe på galleriet ligger madrassene på rekke og rad, og tomme yoghurt-begere står rundt om. Fra tid til annen slenger en elev et kamerastativ på skuldra og løper ut døra.

Det er tre intensive dager når en får være med på workshop med en av Skandinavias mest anerkjente fotojournalister, Magnus Wennman. Alle seks prosjekter skal presenteres på Fredrikstad Blads nettavis.

Inspirerende
Nichlas Kristiansen (16) går til daglig på medialinjen ved Glemmen VGS i Fredrikstad. På fritiden vrir han kroppen til fete hiphop-moves.

– Jeg har ikke følt at jeg mestrer pressefoto før, for til vanlig tar jeg mote- og portrettbilder, men her lærer jeg mye og blir veldig inspirert, sier Kristiansen.

Han og to andre elever følger en mann som jobber på byfergen i Fredrikstad. Det har vært lange dager for elevene. Kristiansen har ikke sovet ordentlig i natt, men tilføyer at det gjør ikke noe, fordi det er så gøy her.

– Har du lyst til å fortsette med multimedia-fortellinger?
– Ja. En blir utfordret til å fortelle historier gjennom flere elementer, og det er morsomt.

Workshop med Magnus Wennman.

Workshop med Magnus Wennman.

Lærerikt også for Wennemann
Det er ikke bare elevene som opplever noe nytt. Det er første gang Magnus Wennman holder multimedia-workshop. Wennemann har vunnet flere priser i internasjonale foto-kåringer, senest i World Press Photo 2014.

– Elevene har hittil prestert over all forventning. Det er kult å se hvor hardt de jobber. Det er fantastisk at de får fokusere på det journalistiske, og ikke bare det tekniske, i møte med nye mennesker, sier Wennman.

– Det er lærerikt for meg også. Når en jobber med det i hverdagen så er det vanskelig å sette ord på hva en gjør og hvorfor, men nå må jeg gjøre det.