Dok:13 Magnus Wennman

Den svenske fotografen er å regne som en internasjonal prisgrossist. Han er i toppsjiktet blant verdens pressefotografer.

I 2012 ble Magnus Wennman kåret til Årets fotograf, en bildekonkurranse han har vunnet hele 28 priser i fra før av. Han er også kåret til verdens fremste fotojournalister i amerikanske Picture of the Year International, World Press Photo og NPPA’s Best of Photojournalism.

Karriereren som fotojournalist begynte som 17-åring i den svenske lokalavisen Dalademokraten, men han tok raskt verden for sine føtter og har siden jobbet i over 50 land. Han har dekket alt fra den amerikanske valgkampen i 2008, protestene i Thailand, til mennesker drevet på flukt i Afrika.

Mange av bildene hans gjenkjennes med en bevisst underksponering. De er ofte mørke og til tider drømmeaktige. Stilen har gradivs bare blitt gitt uttrykket «Wennmann kvalitet».

Siden 2001 har han vært ansatt hos Aftonbladet i Stockholm, men han har alltid egne prosjekter på si. Et av dem er skjønnhetskonkurransen «Miss Senior Sweetheart of America» for godt voksne kvinner i USA. Med fotoessayet reflekterer Wennman over det klassiske amerikanske, samtidig som han har et tydelig ønske om å dokumentere hvordan eldre mennesker også har det samme sterke behovet for å bli godtatt slik de er i samfunnet.