Dok:13 Bieke Depoorter

I søken etter en families intimitet vil en av Magnums yngste medlemmer noensinne helst tilbringe natten hjemme hos folk.

Til avgangsprosjekt på Royal Academy of Fine Arts i Ghent i 2009, satte belgiske Bieke Deporter seg på den transibirske jernbanen og reiste gjennom Russland. Menneskene hun møtte underveis spurte hun om hun kunne bli med hjem til dem. Prosjektet ble hetende «Ou Menya – with me».

Siden har det gått slag i slag for den nå 25-år gamle fotografen. Hun har hanket inn gjeve fotopriser, gitt ut bok, hatt utstillinger og blitt den yngste fotografen som noensinne har vært tilknyttet Magnum. I 2012 deltok hun på Joop Swart Masterclass. Deporter vendte blikket mot Kairo, men istendefor å fange frustrasjonen og sinnet i gatene, fortsatte Deportert å lete etter mennesker som vil åpne hjemmet sitt for henne.

«Jeg vil at bildene mine skal være mer som samtaler. Jeg forsøker å fange den virkeligheten de ser fremfor min egen, være litt «Inbetween Moments», slik fotoessayet også heter», sier Deporter i et intervju med World Press Photo. Hittil har hun brukt den samme tilnærmingen i fem land: Hun stopper mennesker på gata og sover hjemme hos dem. Prosjeket har blitt hetende «I am about to call it a day». For tiden jobber hun i USA for å fortsette sitt arbeid.

Bieke Deporter står på Dok:13-scenen i Fredrikstad fredag 31. mai kl 18.00.