Dok:13 Ben Lowy

CONEY ISLAND, BROOKLYN - OCTOBER 29: Alberto Losano stands his ground in front of a massive wave as the storm surge from hurricane Sandy makes landfall on October 29, 2012 in Coney Island, Brooklyn. (Photograph by Benjamin Lowy/Reportage by Getty Images)

På kort tid har Ben Lowy blitt kongen av fotojournalistikk sosiale medier ved å omfavne mobilkameraets muligheter.

Konfliktfotografen Ben Lowy har de siste årene aktivt utfordret fotojournalistikkens puritanere. James Estrin i New York Times’ Lens introduserer Lowy med å si at avhengig av hvilket forhold du har til bilder tatt med mobilkamera, er Lowy enten fotojournalistikkens reddende profet eller djevelens budbringer.

Det er spesielt Lowys Hipstamatic-bilder fra krigsherjede Kabul som har blitt heftig diskutert. Bildeserien «Life during wartime» viser hverdagshistoriene som aldri når forsidene; familier på piknikk, barn som leker, bader og setter dragene sine utfor klippene, en ballonselger og en forlatt tivolikarusell. New York Times Magazine’s fotosjef, Kathy Ryan, måtte på banen for å forsvare publiseringen av bildeserien som kun er tatt med mobilkamera. Siden da har Lowy publisert et iPhone-bilde om dagen – alt fra dramatiske krigsfotografier, orkanen Sandy, til portretter av mennesker i Yemen og stille dager i Brooklyn.

I 2012 ble Lowy tildelt fondet til Magnum Foundation Emergency for å fortsette arbeidet sitt i Libya. Samme år tok han imot den høythengende International Center of Photography (ICP) Infinity Award for Photojournalism. Han har dessuten fått en egen Hipstamatic-linse oppkalt etter seg. Lowy bor i New York og er representert av Reportage by Getty Images.

Fredag 31.mai kl. 20.00 entrer han scenen på Dok:13 i Fredrikstad.