Tre dagers fotofest i Fredrikstad

Programmet for Dok:13 er klart. Kjøp festivalpass her: www.deltager.no/dok13
Det blir kveldsprogram torsdag 30.5, fredag 31.5 og lørdag 1.6. I tillegg blir det fagseminarer med på dagtid fredag og lørdag der video er hovedtema. Det blir kursing i lyd, dramaturgi og video for fotojournalister. For praktisk info om overnatting se nyhetsbrev. Følgende fotografer kommer:
Lauren Greenfield
Amerikansk fotograf og filmskaper. Skal vise dokumentarprosjektet Girl Culture og er til stede under visningen av den kritikerroste dokumentaren Queen of Versailles med påfølgende spørsmål & svar-seanse.
Zed Nelson
London-basert dokumentarfotograf som stilles og publiseres i magasiner over hele verden. De siste årene har dokumentarprosjektet Love Me fått svært mye oppmerksomhet.
Ben Lowy
Anerkjent amerikansk dokumentarfotograf som de siste årene har blitt kongen av fotojournalistikk på sosiale medier.
Bieke Depoorter
En av de yngste fotografene (født 1986) som noensinne er tilknyttet Magnum. Bor hjemme hos folk hun tilfeldigvis møter på sine mange reiser. Er nesten umulig å få tak i, eller som det står på hjemmesiden: «In search of familiy intimacy she spends the night at people’s houses.»
Per-Anders Pettersson
Med Sør-Afrika som base jobber den svenske dokumentarfotografen for verdens ledende nyhets- og reportasje magasiner.
Jen Davis
Amerikansk fotograf som bruker seg selv i mange av bildene. Intimt, personlig uttrykk. Sterke portretter.
Todd Heisler
Jobber i The New York Times. Startet karrieren i en mindre avis og har for alvor etablert seg som en fotojournalist i det øvre sjiktet.
Maja Daniels
Slo for alvor gjennom med bildene av de eksentriske damene Monette & Mady, som hun fortsatt fotograferer. Skal også vise bilder fra et prosjekt fra den svenske landsbygda, som også skal bli en film. Bor og arbeider i London.
Magnus Wennman
I toppsjiktet blant verdens pressefotografer. Årets fotograf i Sverige 2012 og internasjonal prisgrossist. Jobber til daglig i svenske Aftonbladet.
Norwegian Journal of Photography (NJP)
Ti norske fotografer har deltatt i den første bokutgivelsen. Bildevisning og presentasjon.
Flere navn kan bli annonsert i forkant av festivalen. Dagprogrammet er ikke ferdig ennå, men det blir seminarer og foredrag fredag og lørdag med video som hovedtema. I tillegg blir det sannsynligvis filmvisninger, debatt og andre spennende programposter.
Festivalpass kjøpes her: www.deltager.no/dok13.
Festivalpass ordinært: kr 1225,-
Festivalpass medlem: kr 825,-
Dagspass ordinært: kr. 475,-
Dagspass medlem: kr. 325,-
For info om overnatting se nyhetsbrev sendt til til PKs medlemmer. Vi har fått festivalpris hos Quality Hotell i Fredrikstad og hos IJ.
terje bringedal -

Når kommer detaljert program?