Ragnar Axelsson til Litteraturhuset

Den islandske fotografen Ragnar Axelsson har i en årrekke dokumentert hvordan klimaendringene i Arktis påvirker folket på Island og Grønland. Til helgen gjester han Litteraturhuset i Oslo som en del av miljøfilmfestivalen Green Screen.

Det er Bergens internasjonale filmfestival (BIFF) som står i bresjen for miljøfilmfestivalen  Green Screen på Litteraturhuset i Oslo 12.-16. april. Her vil aktuelle og tankevekkende dokumentarfilmer om miljøspørsmål vises frem.

I dokumentarfilmen The Last Days of the Artic, blir man tatt med på reisen til dokumentarfotografen Ragnar Axelsson når han dokumenterer livet på Island og Arktis. Flere av bildene hans har vært publisert i både National Geographic og Life. Han har også mottatt en rekke gjeve internasjonale priser for sine sort/hvitt-fotografier som viser mennesker og dyr i den delen av verden som trolig vil påvirkes mest av de menneskeskapte klimaendringene.

Axelsson vil være tilstede under begge visningene av The last Days of the Arctic 12. og 13. april kl 18:00 og 20:00.
Se trailer her!


Viser prisbelønt dokumentar

Under festivalen vises også den Oscar-shortlistede dokumentaren Chasing Ice. National Geographic-fotografen James Balog tar seeren igjennom hans ambisiøse prosjekt om å dokumentere bresmelting med flere år lange timelapses.

Trailer og omtale av filmen kan du se her!

Billettprisen er kroner 70 (50 kroner hvis man er medlem av en miljøorganisasjon).