Nok en prestisjefylt pris til Andrea

Andrea Gjestvang har vunnet «L’Iris d’Or photographer of the Year» i Sony World Photography Awards.

Det er andre gang denne uken at Gjestvang tar imot en høytstående fotopris for portrettserien «One Day in History». Bildene av Utøya-overlevende ble premiert med førstepris i portrettsjangeren da National Press Photographers Association (NPPA) premierte tidligere denne uken. Torsdag kveld ble hun kåret til årets fotograf i Sony world photography awards. Utdelingen fant sted i London.

The Guardian skriver at det var en enstemmig jury som hedret portrettserien for sin verdighet og skjønnhet. Bildene blir beskrevet som «stille, gjennomtenkt, men også en sterk stemme for barn og overlevende fra massakren i Norge».

– Jeg er svært beæret, takknemlig og stolt over denne fantastiske anerkjennelsen. Jeg er takknemlig for at historien til disse unge menneskene når ut og beveger andre slik de har rørt meg, sa Gjestvang i sin takketale under prisutdelingen, melder NRK.

Med prisen vant Gjestvang nærmere 150.000 kroner, og  vinnerbildene stilles ut i London frem til 12. mai. De blir også publisert i 2013-utgaven av «Sony World Photography Awards Book».