Modig og nært om egen kropp

Med kameraet rettet mot sin egen kropp, tar den amerikanske fotografen Jen Davis intime og sterke portretter i forsøket på å se seg selv som andre gjør.

For ti år siden, på Myrtle Beach i South Calefornia, bestemmer Jen Davis seg for å snu fotoapparatet mot seg selv. Men det er ingen lett sak når man rekker 1,60 meter over bakken og veier 120 kilo. Sittende på en sandete strandmatten i tanktopp og shorts, omringet av venner i bikini, trykker hun på selvutløsereren hun har gjemt under foten.

Det tar lang tid før hun tør å vise bildet til noen. «Egentlig ville jeg bare se det omverden ser når de kaster blikket på meg», forteller Jen Davis til New York Times’ Lens. Dette er starten på hennes modige og nære selvportrettserie. Gjennom kameraet erfarer Davis det hun føler hun ikke kan gjøre i hverdagen på grunn av sin egen vekt.

Bildene hennes har et dokumentariske preg, men arbeidet er iscenesatte øyeblikk tatt ut fra virkeligheten. I 2011 gjennomførte Davis en slankeoperasjon, og siden da har hun gått betydelig ned i vekt. Det nyere arbeidet er mer oppløftende, ifølge henne selv, men samtidig undrende og selvdømmende med det gjennomgående spørsmålet: Hvis jeg blir tynnere, vil jeg da virkelig bli fornøyd?

I 2008 fullførte Davis sin «Master of Fine Arts» ved Yale University. I dag bor hun i Brooklyn New York og underviser blant annet i selvportrett på International Center of Photography (ICP). Davis er representert av fotobyrået Lee Marks Fine Art.

Jen Davis og hennes arbeid kan du oppleve lørdagen 1. juni under Dok:13 i Fredrikstad. Info om billetter og overnatting finner du her.

Skrevet av Kristine Lindebø

friv 4 scool -

friv 4 scool…

some really interesting points you have written. |…