Fagseminarer på dagtid under Dok:13

Da er dagprogrammet for Dok:13 endelig klart. Se detaljer nedenfor. Dagprogrammet er inkludert for alle som har festivalpass eller dagpass. En gylden mulighet for inspirasjon og faglig påfyll.

Disse kommer:

Kari Hesthamar jobber i NRK P2s dokumentarredaksjon. Hun har laget en rekke prisvinnende radiodokumentarer. Hesthamar vil holde foredrag om lyd som virkemiddel, ideutvikling og dramaturgi. Hun er en erfaren foredragsholder og

Videojournalist Øistein Norum Monsen jobber i DBTV. Han har bakgrunn fra TV-bransjen, men valgte tidlig å å gå over til web-TV i Dagbladet.no. Monsen jobber både med nyheter og egne produksjoner. Han kommer med konkrete tips for hvordan du skal bli bedre til å filme, triks for å få lyden til å sitte og ikke minst hvordan planlegge og redigere for å få et best mulig sluttresultat.

Videofotograf Håvar Karlsen var blant de første i Norge som begynte å bruke speilrefleks profesjonelt. Nå deler han sine erfaringer og viser hvilke muligheter som ligger i avansert bruk av speilrefleks som videokamera. Du kan se eksempler på noe av det han har gjort her: http://vimeo.com/hkarlsen

Kjøp festivalpass på https://www.deltager.no/dok13 Her kan du også forhåndskjøpe billett til nattbuss Oslo fredag og lørdag om du ikke ønsker å overnatte i  Fredrikstad. Bussturen tar en drøy time. Quality Hotel Fredrikstad tilbyr enkeltrom til 959 kr (inkl. frokost) og dobbeltrom (inkl. frokost) til 1159 kr. Bestilles på epost til helen.granlund@choice.no Ref: Dok-festivalen. Frist for bestilling til avtalepris er 16. mai. IJ er dessverre fullbooket.

Enkleste måte å reise til Fredrikstad på er med tog eller buss. Reisetid fra Oslo en drøy time. Togstasjonen ligger cirka 10 minutter fra Litteraturhuset.

Detaljert program for Dok:13
TORSDAG 30.5.
18.30: Debatt
19.30: Maja Daniels
21.00: Todd Heisler
FREDAG 31.5.
12.00: Fagseminar: Kari Hesthamar, NRK Radiodokumentaren. Lyd som virkemiddel.
14.00: Fagseminar: Øistein Norum Monsen, DBTV. Video for fotojournalister. Tips og triks for å lage god video på web.
16.00: Pause
17.00. Magnus Wennman
18.00: Bieke Depoorter
19.00: Pause
20.00: Ben Lowy
21.30: Lauren Greenfield (Girl Culture)
LØRDAG 1.6.
12.00: Fagseminar: Filmfotograf Håvar Karlsen var blant de første i Norge som begynte å bruke speilrefleks til profesjonell film. Nå kan du lære av en av Norges beste i faget.
14.00: Pause
15.00: Norwegian Journal of Photography
16.00: Per-Anders Pettersson
17.00: Jen Davis
18.00: Pause
19.00: FILM: Queen of Versailles (varer 1t 40 min)
20.40: Lauren Greenfield Q&A om Queen of Versailles
21.00: Pause
21.30: Zed Nelson

Fest i festivalbaren på Litteraturhuset etter at programmet er over.

Nattbuss til Oslo sentrum fredag og lørdag for de som ikke ønsker å overnatte i Fredrikstad. Bussbillett forhåndskjøpes på deltager.no/dok13

Les mer om fotografene som skal delta:

Lauren Greenfield
Amerikansk fotograf og filmskaper. Skal vise dokumentarprosjektet Girl Culture og er til stede under visningen av den kritikerroste dokumentaren Queen of Versailles med påfølgende spørsmål & svar-seanse.
Zed Nelson
London-basert dokumentarfotograf som stilles og publiseres i magasiner over hele verden. De siste årene har dokumentarprosjektet Love Me fått svært mye oppmerksomhet.
Ben Lowy
Anerkjent amerikansk dokumentarfotograf som de siste årene har blitt kongen av fotojournalistikk på sosiale medier.
Bieke Depoorter
En av de yngste fotografene (født 1986) som noensinne er tilknyttet Magnum. Bor hjemme hos folk hun tilfeldigvis møter på sine mange reiser. Er nesten umulig å få tak i, eller som det står på hjemmesiden: “In search of familiy intimacy she spends the night at people’s houses.”
Per-Anders Pettersson
Med Sør-Afrika som base jobber den svenske dokumentarfotografen for verdens ledende nyhets- og reportasje magasiner.
Jen Davis
Amerikansk fotograf som bruker seg selv i mange av bildene. Intimt, personlig uttrykk. Sterke portretter.
Todd Heisler
Jobber i The New York Times. Startet karrieren i en mindre avis og har for alvor etablert seg som en fotojournalist i det øvre sjiktet.
Maja Daniels
Slo for alvor gjennom med bildene av de eksentriske damene Monette & Mady, som hun fortsatt fotograferer. Skal også vise bilder fra et prosjekt fra den svenske landsbygda, som også skal bli en film. Bor og arbeider i London.
Magnus Wennman
I toppsjiktet blant verdens pressefotografer. Årets fotograf i Sverige 2012 og internasjonal prisgrossist. Jobber til daglig i svenske Aftonbladet.
Norwegian Journal of Photography (NJP)
Ti norske fotografer har deltatt i den første bokutgivelsen. Bildevisning og presentasjon.