Ilja C. Hendel på Oslo Kulturnatt

Foto: Ilja C. Hendel

Ilja ble spurt av Goethe-instituttet om han kunne påta seg en jobb hvor han skulle finne bilder som kunne brukes i et bokprosjekt om det tyske språket. Det som begynte som en slags fotoredaksjonell jobb ble etter hvert mer en foto-jobb, og resultatet kan du se førstkommende fredag under Oslo Kulturnatt kl 19. på Goethe-Institut, Grønland 16 (ved Grønland T-bane stasjon).

Til daglig jobber Ilja som fotograf i Oslo, både for tyske og norske medier. Han har antropologisk bakgrunn og ser på foto som en ”jeger og sanker” tilværelse:
-Noen ganger er man på jobb, da er det et tema som skal bearbeides, et sted som skal oppsøkes, en hendelse som skal rapporteres. Og så finnes det fotografering uten ”mening” –en visuell samling av bisarre, banale, bemerkelsesverdige ting. Disse bildene samles som i en visuell settekasse, sier han.

-Goethe-instittutet feirer 50 år i Norge, og da oppstod ideen om å lage en fotoutstilling med bildene fra bok-prosjektene.

Ilja har valgt 33 fotografier som vises sammen med ord og sitater fra samarbeidet med Goethe-instituttet til å lage utstillingen ”Språk i bilder.”

Utstillingen åpnes under Oslo Kulturnatt fredag 14. september 2012 kl 19 og varer til 12. oktober 2012.
Goethe-Institut, Grønland 16 (ved Grønland T-bane stasjon).
Åpningstider: Man-tor kl. 10.00– 17.00, fre 10.00–15.00

Fotograf Ilja C. Hendel

FOTOUTSTILLING / Goethe-Institut | ILJA C. HENDEL FOTOGRAF /blog -

[…] i Goethe-Insitutet i Oslo har Pressefotografens Klubb laget en liten sak på netstedet  fotojournalisten.no. Les teksten og ser bildene […]