Utstillingsåpning imorgen: Fotojournalistikkstudentene

Foto: Kyrre Lien

”What about…”

Aung San Suu Kyi, en mann med 39 koner og overklassen i India. Fotoprosjektet ”What about…” blir i disse dager til bok, nettside og utstilling 7. juni på Cafeteatret i Oslo.

I februar 2012, langt inne i Himalaya, flere dagsmarsjer unna nærmeste bilvei, sliter Sindre med å lade kamerabatteriene på et lite solcellepanel, den eneste strømkilden han har tilgang til. Samtidig tusler Ingrid rundt i en liten landsby lengst øst i India, fra rom til rom i et digert hus bebodd av en mann og 39 koner. Lenger sør i verden står Kyrre, søkkvåt i regnet, i timevis venter han og tusener av tilhørere i håp om å se Myanmars demokratiforkjemper: Aung San Suu Kyi.

Utstilling med fokus på Myanmar
”What about…” er avgangsprosjektet til fotojournalistikkstudentene ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Elleve studenter har i løpet av våren 2012 laget fotoreportasjer fra India, Nepal, Myanmar og Norge. Dette er første gang studentene ved HiOA jobber med et flermedialt avgangsprosjekt som resulterer i både bok, nettside og utstilling.

Etter å ha kommet tilbake fra reportasjereisene har studentene jobbet hardt med å tilrettelegge reportasjene for de forskjellige publiseringsplattformene.

– Det har vært en utrolig lærerik prosess å sette i stand en såpass omfattende utstilling. Resultatet vil gi publikum et innblikk i unge fotojournalisters arbeid, og vil være interessant å se for folk flest, sier Brian Cliff Olguin, ansvarlig for utstillingen til ”What about…”.

Utstillingen åpnes av Kjell Magne Bondevik, leder i Oslosenteret for fred og menneskerettigheter, på Cafeteatret i Oslo 7. juni klokken 17:30. Den vil stå ut juni måned. I anledning Aung San Suu Kyi sitt Norgesbesøk i juni, har utstillingen bevilget en egen vegg til Suu Kyi og hennes arbeid for demokrati i Myanmar.

Viktig med sosiale medier

Mellom 7. og 30. mai blir studentprosjektene presentert fortløpende på ”What about…” sin nettside: www.whataboutproject.com. I tråd med dagens digitale utvikling i mediebildet, vil også nettsiden presentere enkelte prosjekter i multimediaform ved siden av de tradisjonelle bildeseriene.

For å skape mest mulig blest om prosjektet, har studentene tatt i bruk sosiale medier som Facebook og Twitter.

– Vi ser spesielt at Facebookgruppen vår har engasjert mange nettbrukere til å følge med på prosjektets utvikling. Det har gitt oss en gylden mulighet til å nå mange flere mennesker enn kun fotointeresserte, sier Benjamin A. Ward, ansvarlig for hjemmesiden til ”What about…”.

Ved siden av utstillingen og hjemmesiden har studentene laget en bok av prosjektet slik at interesserte kan ta med seg ”What about…” hjem. De første eksemplarene av boken kom til Norge i midten av mai og vil selges over disk på utstillingen i hele juni.

For mer informasjon ta kontakt på telefon eller e-post:

Tlf: 98 62 39 05 / 47 63 26 38
whataboutproject@gmail.com
www.whataboutproject.com