Sally Mann til Oslo! EKSTRAFORESTILLING !!!!!

Sally Mann kommer  til Litteraturhuset i Oslo 3.juni.

Arrangementet er utsolgt men nå blir det ekstraforestilling samme dag kl 1500


Sally mann, som måtte avlyse sitt besøk på Dok12, kommer til Litteraturhuset 3.juni  for å presentere noen av sine prosjekter.

Shiva at Whistle Creek. Sally Mann

Sally Mann er kjent kanskje aller mest kjent for sitt kunstneriske prosjekt Immediate Family der hun fotograferte sine egne barn. Fordi det var mye nakenhet i bildene vekket hun stor forargelse i blant mange konservative i USA, og beskyldt henne for å lage barnepornografiske bilder.

Senere har hun gjort nære portretter i storformat av de samme barna. Et helt annet område for hennes fotografier har vært det amerikanske sydlige landskap som munnet ut i utstillingen Mother Land fra 1997. Hun har også interessert seg for døden i sine fotografier, der motiv som hennes døde hund og råtnede lik forekommer.

Manns fotografier finnes i mange store kunstsamlinger, deriblant Metropolitan Museum of Art og Museum of Modern Art i New York.

Mann fotograferer for det meste med en 8×10 storformatskamera. Hun har utforsket en mengde ulike teknikker for fremstilling av fotografiene, og kopiert med egne kjemikalier.

År 2001 ble Sally Mann kåret til årets amerikanske fotograf av tidsskriftet TIME. Det har blitt laget to dokumentarfilmer om henne. Den første, Blood Ties, ble nominert til Oscar for beste kort-dokumentar. Den andre, What Remains, ble premiert i 2006 på Sundance Film Festival og Emmy-nominert for Beste Dokumentar i 2008.

I anmeldelsen av filmen i New York Times skrev Ginia Bellafante at filmen «er et av de mest utsøkt intime portrettene som er vist på tv, ikke bare av en kunstners prosess, men også av et ekteskap og et liv.»

Akkurat dette forteller også mye om hennes tilnærming til fotografiet.

Les mer om fotokunstneren http://sallymann.com/wp-content/uploads/2011/03/Sally-Mann-Bio.pdf sallymann.com

What remains:http://www.youtube.com/watch?v=XNEd93H4pPY

Sally Mann er også aktuell med utstillingen A matter of time på Fotografiska i Stockholm 1.juni-30.september  http://fotografiska.eu/Museet/Kommande-utstaellningar/A-Matter-of-Time

Arrangementet vil finne sted på Litteraturhuset i Oslo med start kl 1500 og 1800 etterfulgt av boksignering (bøker kan kjøpes i salen).

Billetter legges ut for salg idag og med et begrenset antall plasser er det førstemann til mølla.

Ordinær billettpris er kr 300, pluss avgift.

Medlemmer av Pressefotografenes Klubb kr 150 pluss avgift

Billetter kan bestilles her  www.deltager.no/sallymannekstra

Arrangør er Pressefotografenes Klubb-PK

Jessie at 9. Foto:Sally Mann

v

Curtain,Body Farm Foto:Sally Mann