Mitt bilde: Hilde Mesics Kleven

HILDE MESICS KLEVEN

1. Hva er det viktigste bildet du har tatt?

– Spørsmålet får flere bilder til å dukke opp i hodet mitt, både fordi jeg føler at jeg er på vei et sted og ikke er framme enda, og fordi det underveis har vært flere bilder, ikke bare ett, som har betydd mye for meg og min utvikling. Bakgrunnen for dette bildet var en workshop med temaet street photography i Stockholm i 2009. Jeg hadde lenge visst at det var fotojournalistikk/dokumentarfotografi jeg ville drive med, jeg bare fikk det ikke til. Dagens oppgave var å la seg inspirere av en av fem forskjellige fotografer, for så å gå ut og ta bildene på noen få timer, og vise dem på storskjerm senere på kvelden. Fotografen jeg valgte meg var Diane Arbus. Bildene hennes traff meg.

Folk har alltid kalt meg sjenert, og jeg vil nok ikke si meg helt enig i det lenger, men jeg har aldri vært den som roper høyest. Hvordan skulle jeg klare å lage respektfulle portretter av mennesker jeg aldri hadde møtt før, på så kort tid? Jeg var nok heldig som møtte Lena denne dagen. Hun inviterte meg inn. Og selv om ikke bildet i seg selv er årets bilde, betydde det enormt mye for min selvtillit som fotograf, å få fotografere henne denne dagen, å få komme inn.


Foto: Hilde Mesics Kleven

2. Er det et bilde noen andre har tatt som har betydd noe for deg?

– For et utrolig vanskelig spørsmål! Et av de tydeligste bildene som dukket opp i tankene mine er bildet til Marie Sjøvold. Utstillingen i huset til besteforeldrene hennes er noe av det fineste jeg har sett, og bildene hennes får meg til å føle noe jeg ikke klarer å beskrive. Bildene har gitt meg inspirasjon til å tenke nytt, til å bruke meg selv på ulike måter, både før, under og etter fotografering.


Foto: Marie Sjøvold