Nominerte til Joop Swart Masterclass

PKs leder Terje Bringedal, den norske representanten som kan nominere til Joop Masterclass, nominerte i år Monica Strømdahl, Liz Hingley fra Storbritannia og Karan Vaid fra India.

Monica Strømdahl er en av dem han har fulgt nøye med på i lang tid og mener  har en god og stødig utvikling.

Målet med Joop Swart Masterclass, som arrangeres av World Press Photo, er å bringe sammen noen av de mest erfarne personene i fotojournalistikken med 12 unge, lovende fotografer slik at de kan dele og formidle sin kunnskap og erfaring. Totalt har 187 unge fotografer deltatt i programmet siden det startet i 1994.  Tidligere har Jonas Bendiksen, Karen Beate Nøsterud, Knut Egil Wang og Andrea Gjestvang deltatt.

Hvert år nomineres i underkant av 200 fra hele verden som sender inn portfolio til en jury. Av disse velges 12 som får delta i Masterclass.

Hvem som blir «mastere» er enda ikke bestemt. Masterclassen holdes i oktober. Før denne samlingen skal alle deltagerne lage en reportasje til et utvalgt tema. Under samlingen går masterne gjennom bildene med studentene, og arbeidet resulterer til slutt i en bokpublikasjon.

Lurer du på kriteriene for å bli nominert? De er følgende:

1. The nominee must be a photographer, working in the field of photojournalism and/or documentary photography.
2. The nominee’s technical, visual and journalistic skills must be of a very high level.
3. The nominee may not be older than 31 years old in November 2012.
4. The nominee must be at a stage in his/her career where he/she is still open to learn new things.
5. The nominee must be able to converse in English.