Årets fotograf 2012

I samarbeid med Japan Photo og Cyan :galleri kårer foto.no Årets fotograf 2012. Konkurransen går over 6 runder og sammenlagtvinneren får premier til en verdi av 150.000 kroner.

Søndag 15. januar går startskuddet for Årets fotograf 2012. Konkurransen går over 6 runder med følgende temaer: fritt, miljø, natur, reise, dokumentar og mennesker. Hver runde blir juryert av en profesjonell jury. Den som står med flest poeng sammenlagt etter 6 runder kåres til Årets fotograf 2012.

– I år satser vi på et enda høyere nivå på konkurransen. Med fete premier og slagkraftige juryer, håper vi at vi kan trekke flere av de profesjonelle fotografene, og også fotostudentene, til å delta i konkurransen, forteller redaktør Frank Hesjedal i foto.no.

Gavekort på 100.000 kroner

Årets fotograf 2012 får et gavekort fra Japan Photo på pro-produkter til en verdi av 100.000 kroner. Det blir også en egen utstilling på Cyan: galleri i Oslo til vinneren. Utstillingen blir produsert av Japan Photo XXL til en verdi av inntil 50.000 kroner. Vinneren får selv beholde produksjonen.

Rundevinnerne får et gavekort fra Japan Photo på bildeprodukter til en verdi av 5000 kroner, mens runde-toer får et gavekort på bildeprodukter til en verdi av 3000 kroner.

Boken Årets fotograf 2012

I samarbeid med Japan Photo vil det bli produsert en fotobok med et utvalg av de premierte bidragene. Inntektene av boken går til et veldedig formål valgt av Årets fotograf 2012. Boken blir tilgjengelig for salg gjennom egen webshop. Alle premierte fotografer får tilsendt et gratis eksemplar av boken.

Første runde

Første runde av konkurransen åpner for innsending 15. januar. Fristen for deltagelse er 15. februar. Temaet er ‘Fritt’, og konkurransen juryeres av fotografene Henrik Lindal og Jon Wang (fra Cyan: studio) og redaktør i foto.no Frank Hesjedal.

Årets fotograf 2012 er åpen for alle sølv- og gullmedlemmer av foto.no.

Mer informasjon om konkurransen og hvordan du deltar