Fotobøker 2011

The Brothers photographed by Elin Høyland
Foto: Elin Høyland

Sean O’Hagan fra The Guardian har publisert listen med sine 12 favoritter fra 2011. Som eneste norske fotograf har Elin Høyland fått plass på den listen.

Elin Høylands «The Brothers» snek seg inn blant Alex Webb, William Eggleston og Josef Koudelka. Den utfyllende listen, som fort kan blakke deg helt, kan du lese hos The Guardian. Fotojournalisten vil ikke gjengi hele listen her for å fremkalle forhastet kjøptrang hos våre lesere.

Ellers må det nevnes at det har kommet en flott fotobok til i år: «Fotografier» av Tom Martinsen, en retrospektiv bok om en av den norske fotohistoriens viktigste fotografier. Den inneholder 170 sentrale fotografier, alle i sort/hvitt, fra et unikt fotografisk liv. Den er delt inn i 4 temaer: ’naturfotografen’, ’reportasjefotografen’, ’portrettfotografen’ og ’on the road’.

 Barstow, California, USA 1992
Foto: Tom Martinsen

Hvis du vil dele et ferskt fotobok-julegavetips, så sleng det inn i kommentarfeltet!