DOK 12: Programmet endelig klart!!!

Fotofestivalen Dok er nå blitt et fast årlig innslag, den vokser seg større og får stadig mer oppmerksomhet også internasjonalt.

Det er sjuende gang Pressefotografenes klubb, i tett samarbeid med Fritt Ord og Norsk Journalistlag, arrangerer fotofestival i Oslo. Det blir foredrag, workshop og faglige debatter.

Pressefotografenes klubb har nå lagt det viktigste av planleggingsarbeidet til neste års festival, og de fleste navnene er klare. På Dok 12, som arrangeres 22.-25. februar på Litteraturhuset i Oslo, vil følgende fotografer være på plass:

Darcy Padilla er særlig er kjent for sitt mangårige prosjekt med å dokumentere livet til Julie Baird, som til slutt døde av Aids. Padilla har også fotografert livet på innsiden av amerikanske fengsler siden 1990. Hun er hedret med flere priser for sine fotografier, og fremheves for menneskeligheten i motivene.


Foto: Darcy Padilla

Anastasia Taylor-Lind er bosatt i Midtøsten, der hun jobber for store magasiner og aviser. Hun har hatt flere utstillinger, og vunnet mange priser for sine fotografier. I en BBC-dokumentar ble hun intervjuet om fotografi og krig. I flere av sine fotoserier skildrer hun kvinner i miljøer dominert av menn, blant annet kvinnelige soldater.


Foto: Anastacia Taylor-Lind

Jocelyn Bain Hogg startet å fotografere mote før han beveget seg over til dokumentar. Hans første bok ”The Firm” skildret tett på menneskene i Londons underverden. Hans andre bok, ”Idols + Belivers” skildrer kjendisdyrkingen. Han jobber for tiden med prosjektet ” Tired of London, tired of life”, som handler om unge menneskers liv i den engelske hovedstaden.


Foto: Jocelyn Bain-Hogg

Liz Hingley (f. 1985) er den yngste fotografen som gjester dok:12. Hun avsluttet fotoutdanningen for bare fire år siden, men etablerte seg raskt som en spennende dokumentarfotograf med prosjektet «Under Gods» som handler om de religiøse mangfoldet i en gate i hennes hjemby Birmingham. Bildene er blitt stilt ut i flere land og ble utgitt i bokform tidligere i år. Hingley mottok nylig et stipend fra Getty Images for å arbeide videre med prosjektet «The Jones Family», hvor hun dokumenterer hverdagslivet til en familie i den engelske industribyen Wolverhamton. Hingley sier hun først og fremst fotograferer fordi hun er fascinert av mennesker. For tiden studerer hun sosialantropologi for å få enda dypere innsikt i temaene hun fotograferer. 27-åringen er nå bosatt i London, og hun er tilknyttet Picturetank Agency. Les mer på en Q&A på Lens Blog.


Foto: Liz Hingley

Sami Siva har blant annet fotografert maoistiske opprørere i India og økonomiske nedgangstider på Wall Street. Han er en fotograf som særlig er opptatt av å være til stede i miljøene der hans motiver hører hjemme. Han har hatt flere separatutstillinger.


Foto: Sami Siva

Antoine D’ Agata er fotograf i det anerkjente byrået Magnum. Han har gitt ut mange bøker, deltatt på flere utstillinger og laget filmer. Han er kjent for sine nærgående skildringer av mennesker.


Foto: Antoine D’Agata

La Toya Ruby Frazier bruker både foto og video for å dokumentere og utforske betydningen av den industrielle revolusjonen i det amerikanske samfunnet. Hun bruker også seg selv og nær familie i fotografiene.


Foto: La Toya Ruby Frazier

Espen Rasmussen er årets fredsprisfotograf. Han vil fortelle om arbeidet med fredsprisvinnerne.


Foto: Espen Rasmussen

Under neste års arrangement vil vi hendelsene 22. juli ha en naturlig plass. Bortsett fra redningsmannskaper og politi, var fotografene de som var tettest på døde, skadde og overlevende, både i Oslo sentrum og på Utøya. Årets arrangement vil selvsagt vise den brede fotodokumentasjonen av terrorangrepet. Vi planlegger også en utstilling av bilder med hovedvekt på 22. juli, og vi har satt av stor plass til dette viktige temaet i Årets Bilde-boka.

Dok-12 åpner med Årets Bilde-kåring 22.februar kl 1400. Det er åpent for alle og gratis. Under festivalen vil det også bli debatter i samarbeid med NJ.

Det jobbes med et par navn til, som vi vil informere om så snart de er klare.
Bestilling av pass starter 15 desember for PK-medlemmer. Andre fra 20.desember.
NB: Vær kjapt ute siden pass blir utsolgt fort.
Vi kommer tilbake med mer info om bestilling av pass.

DOK 12-programmet klart : fotografi.no -

[…] Du kan lese mer om fotografene på Fotojournalisten.no. […]

Alt klart for Dok12 – ledige billetter : fotografi.no -

[…] Dok12 avsluttes med den legendariske fotografen Eugene Richards lørdag 25. mars. Du kan lese om alle fotografene som kommer til Dok12 her. […]