Fritt Ord utover Norges grenser

European Photo Exhibition Award (EPEA) er initiert av Fondazione Banca del Monte di Lucca (Italia), Fundação Calouste Gulbenkian (Portugal), Körber-Stiftung (Tyskland) og norske Fritt Ord.


Fra workshopen i Lucca. Foto: EPEA

Prisen er for talentfulle fotografer som lever og arbeider i Europa, og som fortsatt er tidlig i etableringsfasen. Målet med prisen er å gi fotografene et fritt rom til å utvikle prosjektene sine: alle prosjekter som er angår hvordan Europa utvikler seg.

Det er første gang denne prisen deles ut, og temaet er ”Europeiske identiteter”.

12 fotografer har blitt valgt ut, og har møttes i Italia.

Fotografene har fått seks måneder på å ferdiggjøre prosjektene sine, og de får to workshops som gir dem muligheten til å utveksle erfaringer seg i mellom.

Resultatet vil bli presentert i en felles vandreutstilling i Europa. Den første utstillingen vil åpne i mai 2012 i House of Photography i Deichtorhallen Hamburg. Deretter Paris under Paris Photo 2012, Lucca under Lucca Photo Fest 2012 og Oslo i 2013.

Kuratorene er Rune Eraker (frilansfotograf, Oslo), Sérgio Mah (kurator og sosiolog, Lisboa), Enrico Stefanelli (art director, Lucca Photo Fest, Lucca) og Ingo Taubhorn (kurator i House of Photography, Hamburg). Det er de som har valgt ut de tolv fotografene som er midt i sine prosjekter.

De utvalgte fotografene er Catarina Botelho (Lisboa, Portugal), José Pedro Cortes (Lisboa, Portugal), Gabriele Croppi (Milano, Italia), João Grama (Lisboa, Protugal), Monica Larsen (Oslo),Frederic Lezmi (Köln, Tyskland), Pietro Masturzo (Napoli, Italia), Hannah Modigh (Stockholm, Sverige), Davide Monteleone (Roma, Italia), Linn Schröder (Hamburg, Tyskland), Marie Sjøvold (Oslo, Norge), Isabelle Wenzel (Amsterdam, Nederland).

Les mer om European Photo Exhibition Award (EPEA) her.