Fotografer og prosjekter


Foto: Alex Webb

Fritt Ord og Norsk Fotografisk Journal (NJP) inviterer til seminar og debatt i Uranienborgveien 2, Oslo, mandag 10. oktober 2011, kl. 17.00–20.00. Seminaret er åpent for alle interesserte.

Fotografrollen er i forandring. Med et økende antall fotografer og sterk differensiering av mediekanalene tvinges flere til å undersøke alternative former for prosjektutvikling og finansiering. Spesielt nærliggende er det å utforske mulighetene for langsiktige fotoprosjekter.

Fotografene Alex Webb (Magnum Photos) og Rebecca Norris Webb presenterer ”Together and Apart”. Presentasjonen er et variert utvalg av deres arbeider, med bl.a. bilder fra Alex Webbs siste bok The Suffering of Light: Thirty Years of Photographs (2011) samt arbeider fra Rebecca Norris Webbs kommende bok My Dakota

Josh Lustig, oppdragsansvarlig i det London-baserte bildebyrået Panos Pictures, diskuterer ulike modeller for prosjektarbeid. Han viser hvordan internasjonale bildebyråer i dag opererer i et krevende marked.

Ordstyrer: Rune Eraker, fotograf

Les også om seminaret på Fritt Ords nettside.