Tim Hetherington får egen pris

World Press Photo og Human Rights Watch har gått sammen om et stipend etter minnet om Tim Hetherington. Du kan bli den første til å motta den, om du er igang med et godt prosjekt.


Foto: Tim Hetherington / Vanity Fair

«Tim fortalte historier på en unik måte ved hjelp av bilder, lyd og tekst. Vårt håp er å ære hans minne ved å få andre til å være innovative når det skal fortelles historier om menneskerettigheter», sier Carol Bogert fra Human Rights Watch til Danske Pressefotografforbundet.

Fotograf og filmskaper Tim Hetherington ble drept da en gruppe journalister ble beskutt under kamp mellom rebeller og Gadaffis styrker i Misrata i Libya april 2011. I samme angrep ble fotografen Chris Hondros drept, og Guy Martin and Michael Christopher Brown ble skadet.

Det årlige stipendet på Euro 20,000 vil bli gitt til en fotograf for å fullføre et eksisterende prosjekt med menneskerettighetstema. Når prisvinneren skal finnes, vil man blant annet legge vekt på at formidlingen skal være fornyende med tanke på bruk på flere medieplattformer.

«Prisen er en hyllest til Tim Hetheringtons ekstraordinære talent for at bringe historier med fokus på menneskerettigheter i sentrum. Den beste fotojournalistikk forandrer verden og vi håper, at denne prisen vil få flere fotografer til å tenke i disse baner,» sier Caroll Bogert.

“Underpinning my work is a concern with human rights and analyzing political ideas, with thinking about history and politics. It’s also about witnessing, about telling stories. Photography to me is a way of exploring the world, creating narratives, and communicating with as many people as possible…I am interested in working across a broad platform, in both screen based media and the print media.” (Intervju med Tim Hetherington i World Press Photo årboken, etter å ha vunnet World Press Photo of the Year 2007).

Alle fotografer som har sendt inn bilder til World Press Photo i 2008, 2009, 2010 eller 2011, er invitert til å delta. For mer informasjon og søknadsskema for stipendet:

http://www.worldpressphoto.org/content/tim-hetherington-grant-announced

Søknadsfristen er 15. oktober 2011.

Fotografen som får det første stipendet vil annonseres 5. november i år.

Spørsmål kan rettes til grants@worldpressphoto.org