På fotofestival: Paul Sigve Amundsen

Fotojournalisten har snakket med nordmenn i Perpignan. Frilansfotografen Paul Sigve Amundsen (35) fra Bergen var her for første gang i fjor, og tok turen igjen i år.


Foto: Jo Straube

– Hvorfor har du kommet til Visa pour l`Image?

– For å se mest mulig bilder, treffe andre fotografer, og snakke om bilder. Også for å vise fram egne bilder og se andre sine bilder.

– Hvordan har du det nå?

– Veldig bra. Det er slitsomt, men på en god måte. Det er krevende å fordøye så mange bilder i løpet av varme klamme dager. Det er mye å se, mye å rekke over – men det er bare kjekt altså! Jeg har ikke rukket over så mye ennå, og har ikke gjort meg opp noe helhetstinntrykk ennå. Men jeg syns utstillingene er preget av det vanlige problemet her: at bildeseriene ofte er lange og uredigerte, og med hell kunne vært strammet mer inn. Også er det overvekt av prosjekter som er gjort av fotografer utenfor deres eget hjemland. Jeg skulle ønske det var flere prosjekter fra fotografenes eget hjemland, og flere fotografer fra de områdene fotografene reiser til: Afrika, Sør-Amerika og Asia. Det blir for lite mangfold med så mange vestlige middelklassefotografer som reiser ut og skildrer verden der ute.

– Hva har vært høydepunktet så langt under årets festival?

– Peter Dench! Han skildrer England på en morsom måte, men med en undertone av tristesse. Men ikke vært her så lenge, så det blir kanskje nye høydepunkt.

– Hva annet har du gjort?

– Jeg var på portfoliovisning gjennom ANI. Da møtte jeg James Estrin fra NYTimes Lens Blog. Det var et fint møte, det var fine og konstruktive tilbakemeldinger som var verdifulle å få.

– Hva synes du om kveldsvisningene? (Hver kveld er det bildevisning på storskjerm og prisutdelinger på Campo Santo. Showet overføres direkte til Place de la République, hvor man kan sitte på uteserveringene og nyte det hele).

– Kveldsvisningen i går (onsdag) var dessverre skuffende. Veldig ujevnt og dårlig redigert, og for mye frontlinje-fotojournalistikk, altså fotografer som tar bilder i flokk.

– Hva synes du om foredragene?

–  Jeg var på Barbara Davidson i morges. Det var greit, men jeg ble ikke slått i bakken av entusiasme.