Drikking i England


Foto: Jo Straube

– Ta dette som en pause fra de verdige svarthvitt krigsfotografiene som henger overalt her, og kom hit og le litt. Foto skal være morsomt!

Briten Peter Dench, unnfanget på St. George’s festival og oppvokst i kystbyen Weymouth – der besøkende sjømenn og lokale alltid var kåte, sultne og tørste –står ved utstillingen og forteller om bildene sine. Innimellom alle de internasjonale oppdragene har han rettet kameraet mot hjemlandet og kulturen han selv er et barn av. Bildene i ”England Uncensored – A Decade of Photographing the English” involverer mye alkohol.

Idealet om å være flue på veggen, å stilltiende være til stede er å kjede mennesker, mener han, og nevner flirer av Marcus Bleasdale’s påstand om at ”flash is rape”.

– Når jeg kommer til et sted og går inn på en pub, smeller jeg av et bilde. Halvparten av klientellet reagerer med ”Hey, man! Get hat thing away from me!”, mens andre roper ”Come over here!”.

– Jeg vil jo egentlig ikke fotografere folk som gjør seg til på bildene eller folk som hater meg, men jeg begynner i hvert fall hos dem som ønsker meg velkommen.


Foto: Jo Straube

Han kunne ikke gjort dette prosjektet i et annet land, mener han. Da måtte han i så fall flyttet dit, mener han, slik en venn av ham gjør – som tok med kone og barn for å bo i Tyrkia i fem år før han fant ut hva han skulle fotografere der.

– Fotografi er langtids forpliktelse.

Utstillingen på festivalen er et utvalg av bilder fra et prosjekt på 150 bilder. Da bildene til utstillingen skulle velges ut, ville han ikke ha noen innflytelse på prosessen fordi han ville se hvordan en fransk kurator – en utlending – ville presentere bildene hans.


Foto: Jo Straube

PETER DENCH
Fødelsår: 1972
Fødeby: Weymouth
Basert i: London

Kunder: Barclaycard, Barclays Bank, British Heart Foundation, Danish Bacon, FIFA, Suzuki, Weetabix.TIME, New York Times Magazine, STERN, GEO, Sunday Times Magazine, NEWSWEEK, Weekend Guardian, Telegraph Magazine, GQ, Tatler, Marie Claire, CN Traveller, NEON, Liberation, Esquire, Observer Magazine, Observer Sport Monthly, Highlife, Financial Times Magazine

Hjemmeside: http://www.peterdench.com

Siste pris: 2nd in Advertising at the Sony World Photography Awards 2010