BURN 02

En stolt David Alan Harvey som er kjent fra Magnum, men etter hvert også for sine workshoper og engasjement for å hjelpe fram unge fotografer og eksperimentell fotojournalistikk, slapp sitt nye magasin i Perpignan.


Redaktør David Alan Harvey her sammen med en av bidragsyterne, Danny Wilcox Frazier nå i Perpignan. Foto: Jo Straube

«BURN 02» heter magasinet. I fjor kom første utgave. Ellers har Burn magazine kun vært digitalt. Om det kommer et analogt magasin til er sannsynlig, men overhode ikke sikkert.

Harvey selv er strålende fornøyd, og håper selv å kunne bidra i neste utgave, samt å trykke arbeider av andre gjort ene og alene for Burn. I forordet oppsummerer han tanken med dette bladet, som kanskje fortsetter å trykkes:

«Weare the photo equivalent of the garage band. Can this last/should this last? No. There is a curve on any creative endeavor. We are not at the peak yet. When we get there, then we will do something else and start the whole process over again. Could be an evolution, or coudl be a revolution. So let’s enjoy this moment. Now is the time to appreciate what we have, seek out new ways of doing things, celebrate our mutual lanuage and push it as far as we can possibly go.»

I denne utgaven er flere av fotoessayene ikke tidligere publisert online på burnmagazine.org, men gjort av kjente Magnum-fotografer som Christopher Anderson, Bruec Gilden, Paolo Pellegrin. Førstnevnte viser et personlig prosjekt om familien, Bruce Gilden har vært i Haiti flere ganger, mens Paolo Pellegrin har jobbet med den arabiske revolusjonen.

Det utgjør 25 prosent av innholdet, mens 75 prosent er unge og lovende. Noen tidligere publiserte essay fra Burnmagazine.org som er kommet med er blant andre Michelle Frankfurters «Destino» og Danny Wilcox Fraziers «A Detroit Requiem».


Webcam-foto: Jo Straube