Mandag starter verdens største fotofestival

Visa pour l’Image i Perpignan fra 29.august til 4.september.

I år er Jonas Bendiksen (Magnum) representert med ferskt arbeid fra Bangladesh på fotofestivalen. For National Geographics har han sett på hvordan klimaendringene påvirker livene til folk i Bangladesh. Ellers på plakaten står Martina Bacigalupo (Agence Vu), Jocelyn Bain Hogg (Vii), Valerio Bispuri, Chien-Chi Chang (Magnum), Peter Dench, Fernando Moleres (Panos/laif), Lu Nan (Magnum), Shaul Schwarz (Getty), Riccardo Venturi (Contrasto/Réa), Brian Skerry (National Geographic), Alvaro Ybarra Zavala (Getty).

På årets festival vil Chris Hondros og Tim Hetherington, de to fotografene som ble drept i Libya, samt Lucas Dolega, som ble drept i Tunis, bli hedret.

Kveldsvisningene, der man går gjennom siste års hendelser i verden, med to måneder for hver kveld, vil vise opprørene i de arabiske landene, valget i Haiti, krigen i Irak og Afghanistan, protestene i Hellas, samt hendelsene i Oslo 22. juli. I sistnevnte hendelse vil fotografer fra norske aviser være sterkt representert.

[nggallery id=56]