I Refuse to be Your Enemy

30. juli inviterer Norges fredslag (NFL) publikum til å bli kjent med mennesker som nekter å gjøre sin nabo til sin fiende.


Utstillingen består av fotografier, blant annet tatt av fotograf Fatima Elkadi, film laget av Linn Østensen Norberg, og presenterer palestinske og israelske kunstnere. NFL ønsker å fremme hverdagsmenneskene som jobber for fred med ikke-voldelige metoder, og å vise deres styrke og håp.

Gjennom bruk av toveis lyddusjer integrert i foto- og filmutstillingen, kan man fra Rådhusplassen kommunisere direkte med frihetsforkjempere på begge sider av konflikten i Israel og Palestina. De som jobber for fred og forsoning med ikkevoldelig metoder, som altfor ofte drukner blant stemmene som proklamerer terrortrusler, krig og opprustning.

Med bruk av foto, film og lyddusjer i det offentlig rom ønsker de å inspirere og engasjere. NFL mener at dialog er fundamentalt for fred, og lyddusjer blir en del av utstillingen for å åpne opp for kommunikasjon mellom mennesker på tvers av nasjonalitet, religion og politisk tilhørighet.
For mer informasjon, se www.irefusetobeyourenemy.com

Utstillingen er gjennomført med finansiering fra Fritt ord og Utenriksdepartementet, i samarbeid med Stiftelsen Horisont.

Den åpnes under Mela-festivalen 30.juli kl.16 og blir stående på Rådhusplassen til 5. september.

Alle foto: Fatima Elkadi