Utstillinger i sommer!

,

Jølster 2008 og Bildet forteller
19.juni åpner to utstillinger på Preus museum i Horten. Jølster 2008 er Oddleiv Apneseths store dokumentarprosjekt fra hjemkommunen, mens Bildet forteller er fotografier fra museets samling. Blant fotografene er Dag Alveng, Ann Christine Eek, Rune Eraker, Lewis Hine, Elisabeth Meyer, Jacob Riis, Milton Rogovin, Sebastiao Salgado, Lars Tunbjörk og Dan Young.

På åpningsdagen (søndag) vil Apneseth fortelle og vise rundt. Kl 13 starter programmet.

Ut med det!
I forbindelse med 25-års jubileet til Støttesenter mot Incest Oslo bidrar 27 fotografer med fotografier til fotoutstillingen ”Ut med det” som arrangeres for å synliggjøre incest og overgrep som samfunnsproblem. Utstillingen i Oslo Rådhus åpnes av forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland 24. juni kl. 13.

Utstillingen er kun oppe 24. – 26. juni. Men enkelte av fotografiene vil også være å se på boards flere steder i Oslo i etterkant av utstillingen.

Blant fotografene på utstillingen finner vi Bård Ek, Christian Houge, Dag Thorenfeldt, Fin Serck-Hanssen, Isidor Åstrøm, Knut Bry, Linda Bournane Engelberth, Margaret de Lange, Marie Sjøvold og Sune Eriksen.

Oslosommer
Utstillingen «Oslosommer» på Bymuseet i Frognerparken viser 40 fotografier fra Oslo Museums fotosamling. Blant fotografiene på utstillingen er fotografier av Anders B. Wilse, Leif Ørnelund og Henrik Ørsted.

Utstillingen er åpnet.

Ellers er også Oslobilder.no å anbefale et besøk. Der har Oslo Museum har publisert omtrent 50 000 bilder. Her kan du fritt søke og opp bilder og se hvordan f.eks. livet i din bydel artet seg før i tiden.

Sommerutstillinger i Risør

Steinar Christensen, Christian Houge og Anders Petersen er blant fotografene som stiller ut i Risør Kunstpark denne sommeren. Tom Hatlestads utstilling “Tracing Freedom” vises i Fredsparken.

DENNE SAKEN OPPDATERES, og hvis du vet om en utstilling som man burde få med seg, så skriv gjerne om den i kommentarfeltet.

«The Brothers»

Fotohuset i Kristiansand viser Elin Høylands bilder av brødrene Harald og Mathias Ramen, som bodde sammen hele livet. Utstillingen varer fra 20.05 til 10.06 og kommer i forbindelse med boken «The Brothers» på det prestisjetunge fotobokforlaget Dewi Lewis Publishing. Bildene hennes har fått oppmerksomhet internasjonalt, blant annet i The Guardian.

Complicity. Diego Rivera og Frida Kahlo

Fotoutstilling med de mexicanske kunstnerne Diego Rivera og Frida Kahlo i hovedrollene. Deres lidenskapelige forhold til kunst og politikk står sentralt. Utstillingen består av 37 fotografier og viser et glimt av kunstnernes liv og de viktigste politiske hendelsene i Mexico i starten av 1900-tallet. Complicity er en vandreutstilling fra National Institute of Fine Arts and Literature, Mexico City.

Hvor: Interkulturelt Museum på Grønland Når: 17. juni – 7. august

I refuse to be your enemy

Utstillingen består av fotografier, blant annet tatt av fotograf Fatima Elkadi, og film laget av filmfotograf Linn Østensen Norberg. I tillegg presenteres også palestinske og israelske kunstnere. NFL ønsker å fremme hverdagsmenneskene som jobber for fred med ikke-voldelige metoder, og å vise deres styrke og håp. Gjennom bruk av toveis lyddusjer integrert i foto- og filmutstillingen, kan man fra Rådhusplassen kommunisere direkte med frihetsforkjempere på begge sider av konflikten i Israel og Palestina.
For mer informasjon, se www.irefusetobeyourenemy.com

Den åpnes under Mela-festivalen 30.juli kl 19 (NB. Endret tidspunkt) og blir stående på Rådhusplassen til 5. september.


Oskar Seljeskog -

Fotoutstilling om «Complicity» om Frida Kahlo & Diego Rivera på Oslo Museum avd Interkulturelt Museum. Se nettsidene: http://bit.ly/iPn2Y7

Omtalt i Klassekampen: http://bit.ly/mnfWka