Nå kan du se hvem som kommer til Perpignan

Deler av programmet ligger nå klart for verdens største fotofestival i Perpignan 29.august til 4.september.

På årets festival vil Chris Hondros og Tim Hetherington, de to fotografene som ble drept i Libya, samt Lucas Dolega, som ble drept i Tunis, bli hedret. Ellers sier direktøren for Visa pour ‘Image til BJP at festivalen kommer til å være som tidligere år.

I år utstiller vår egen Jonas Bendiksen (Magnum) ferskt arbeid fra Bangladesh på fotofestivalen. Så langt er det også klart at Martina Bacigalupo (Agence Vu), Jocelyn Bain Hogg (Vii), Valerio Bispuri, Chien-Chi Chang (Magnum), Peter Dench, Fernando Moleres (Panos/laif), Lu Nan (Magnum), Shaul Schwarz (Getty), Riccardo Venturi (Contrasto/Réa), Brian Skerry (National Geographic), Alvaro Ybarra Zavala (Getty) stiller ut.

Photojournalismlinks har lagt ut en god oversikt over hva de forskjellige fotografene stiller ut i år i tillegg til linker.

På kveldsvisningene der man går gjennom hendelsene i verden siden siste festival, to måneder for hver kveld, vil disse hendelsene være blant det vi kommer til å se: opprørene i de arabiske landende, valg i Haiti, krig i Irak og Afghanistan, tiårs-markering av 11.septemberangrepene i USA, borgerkrig i Elfenbenskysten, protester i Hellas.

Mer info på festivalens nettsider.