I Oslo: Stephanie Sinclair

En etter en ankommer de Oslo for å holde seminarer under Dok:11. Fotojournalisten sjekker inn de utenlandske gjestefotografene med et velkomstintervju.

Vi møtte Stephanie Sinclair på fotoskolen Bilder Nordic i Oslo, hvor hun holder en tre dager lang workshop i forbindelse med festivaloppholdet. Foto: Marte Christensen

 

– Hei, velkommen til Oslo! Er det første gang du er her?

– Ja

– Hvordan var flyturen, hvor reiste du fra?

– Jeg kom fra New York, hvor jeg bor, via Istanbul.

– Hva forventer du deg av Dok:11?

– Jeg vet ikke. Jeg er åpen og spent. Da jeg ble spurt om å komme, tøyset jeg med at dersom dere fikk Eugene Richards til å komme, så skulle jeg også komme. Men jeg hadde allerede hørt fra Kathy Ryan (bilderedaktøren i New York Times Magazine red anm) som var her i fjor, at dette er en veldig bra festival.

– Planlegger du å få med deg seminarene til de andre fotografene på programmet?

– Ja, alle. Jeg vil se hva andre fotografer gjør, det er viktig.

– Hva var det siste arbeidet eller bildene du så som gjorde inntrykk på deg?

– Det er så mange gode fotografer, at det er vanskelig å si. Men i går kveld var jeg hos min venn Marcus Bleasdale her i Oslo, og da så vi på noen av Paolo Pellegrins fashionarbeider. Jeg er ikke en fashionfotograf, og jeg interesserer meg mest for dokumentarfotografi, men det er interessant å se hvordan han bruker lyssetting og tilnærmer seg fotografiet på en utelukkende kreativ måte i disse arbeidene. Jeg har selv gjort noen oppdrag som har inkludert kunstig lyssetting i det siste. Det er egentlig utenfor min komfortsone, og det er spennende å se hvordan andre fotografer løser slike oppdrag.

– Hvilke prosjekter jobber du med for øyeblikket?

– Jeg i en mellomperiode nå. Jeg er i ferd med å avslutte et åtte år langt prosjekt om barneekteskap. Juniutgaven av National Geographic skal trykke en redigert versjon av hele prosjektet. Jeg vil antakelig fortsette å jobbe noe med dette også i årene fremover, men er åpen for nye prosjekter nå.

– Hvor skal du etter Dok:11?

– Da skal jeg på bryllupsreise til Panama og Belize. Jeg har hatt så mye jobb siden jeg giftet meg for halvannet år siden, at det er først nå vi har satt av to uker til dette.

Marte Johannessen (21) er en av studentene fra Bilder Nordic som deltar på Sinclair sin workshop «Samfunn innen samfunn i Norge». Oppgaven ble gitt på forhånd, og studentene hadde en Skypesamtale med Sinclair for to uker siden, hvor de presenterte hva de hadde tenkt til å jobbe med. I dag viste de frem det foreløpige resultatet. Foto: Marte Christensen.