I Oslo: Pieter Ten Hoopen

En etter en ankommer de Oslo for å holde seminarer under Dok:11. Fotojournalisten sjekker inn de utenlandske gjestefotografene med et kort velkomstintervju.


Vi møtte Pieter Teten Hoopen på Høgskolen i Oslo, der han holder workshop for fotojournaliststudentene på førsteåret.
Foto: Jo Straube

– Hei, velkommen til Oslo! Det er ikke første gang du er her?

– Nei, jeg har vært i Oslo før og vist bilder på Dok05.

– Hvordan var flyturen, hvor reiste du fra?

– Jeg kom fra Stockholm. Det var en litt kald flytur – med Norwegian. Neida, det er jo bare en 50 minutters flytur.

– Hvor lenge blir du i Oslo?

­– Til søndag. Fra søndag til søndag.

– Hva forventer du deg av Dok:11?

– Jeg ser frem til mange gode forelesninger. Særlig interessant blir det med mexicanerne, selv om det blir veldig brutalt. Også blir det moro å se gamle venner, og særlig Carolyn Drake og Eugene Richards. Festivalen er et veldig fint startpunkt for fotografer. Det er første gang jeg holder workshop i Norge, så det blir spennende å se hvordan skolen her er sammenlignet med i Sverige. Siden workshopen er med førsteårsstudenter har de mange store utfordringer, men de er veldig sultne.

– Planlegger du å få med deg seminarene til de andre fotografene på programmet?

– Definitivt. Så mange som mulig. Det blir spennende å se alle de forskjellige arbeidene.

– Hva var det siste arbeidet eller bildene du så som gjorde inntrykk på deg?

– Det var et vanskelig spørsmål. Men jeg kan nevne prosjektet som Carolyn Drake arbeider med, fra forskjellige steder i Sentral-Asia.

– Hvilke prosjekter jobber du med for øyeblikket?

– Akkurat nå planlegger jeg en av mine siste turer til Montana i midten av april. Der fortsetter jeg med arbeidet til boken som kommer i slutten av 2011 eller begynnelsen av 2012. Men nå skal jeg ha med et team og filme i seks-syv uker for Mediastorm. Så nå planlegger jeg, og forsøker blant annet å finne den beste måten å gjøre lydopptakene.