I Oslo: Eugene Richards

Eugene Richards kom til Oslo sent onsdag kveld, sammen med sin kone Janine Altogny.

Eugene Richards er i Oslo sammen med sin kone Janine Altogny. Lørdag signerer han bøker på Tronsmo, kl 1300. Foto: Tom Henning Bratlie

– Hei, velkommen til Oslo! Er det første gang du er her?

– Jeg har vært her tidligere, men husker ikke helt hvilket år det var, men det var et møte med fotografer. Vi prata og drakk for mye.

– Hva forventer du deg av Dok:11?

– Jeg tenkte det ville bli noen rolige dager, men så skal jeg holde workshop også, og der er jeg litt mer nervøs. Medieverden er blitt komplisert og det er vanskeligere å gjøre en workshop. Forografer er alltid i en slags overgang, så dette er del av en overgang.

– Planlegger du å få med deg seminarene til de andre fotografene på programmet?

– Ja, absolutt. Jeg gleder meg veldig til mexikanerne torsdag.

– Hva var det siste arbeidet eller bildene du så som gjorde inntrykk på deg?

– Av arbeid jeg har gjort selv, er det definitivt arbeidet med «War is personal». Det har vært vanskelig å få boka gitt ut i USA, så vi har gitt den ut på eget forlag på lånte peger og får den delvis distribuert gjennom noen universiteter.

– Hva blir ditt neste prosjekt?

– Det vet jeg ikke. Som sagt mener jeg fotografer alltid er i en slags overgang. Magasiner er kjendisdrevet, et problem for fotojournalistikken. Jeg har jobbet mer og mer med multimedia, så jeg er interessert i å se hvor jeg kan komme med det.

– Hvor skal du etter Dok:11?
– Da skal jeg gjøre ferdig et oppdrag som kom ut av intet, for et legemiddelselskap. Og så er det mange som vil at jeg skal lage en retrospektiv bok. Jeg er ikke spesielt glad i retrospekt, og synes ikke så mange av de bøkene funker.