I Oslo: Carolyn Drake

Direkte fra åpningen av Moving Walls Exhibition i New York, landet Carolyn Drake i Oslo fredag.

Carolyn Drake på flytoget inn til Oslo. Foto: Andrea Gjestvang


Hei, velkommen til Oslo! Er det første gang du er her?

– Ja, det er første gang jeg er i Norge.

– Hvordan var flyturen, hvor reiste du fra?

– Jeg kom med nattflyvning fra New York, så jeg føler at jeg ikke fikk nok søvn. Men det var en fin tur, komfortabelt.

– Hva gjorde du i New York?

– Jeg var tilstede på åpningen av Mowing Walls Exhibition hvor jeg stiller ut. Det var et fire dagers arrangement med ulike foto-arrangementer og åpning.

– Hvor lenge blir du i Oslo?

– Jeg blir til mandag. Jeg ville ha en ekstra dag for å se litt av byen. Jeg har aldri vært nord for Tyskland før, så jeg ville se hvordan det er her. Egentlig skulle jeg ønske jeg kunne bli lenger, men jeg har hørt at det er veldig dyrt her, så det går ikke.

Foto: Andrea Gjestvang

– Hva forventer du deg av Dok:11?

– Jeg er åpen og vil bare se hva som skjer. Men jeg håper å møte mange norske fotografer, og ha interessante samtaler om fotografi. Kjæresten min kommer også fra Istanbul.

– Planlegger du å få med deg seminarene til de andre fotografene på seminaret?

– Jeg skulle ønske jeg hadde hatt mulighet til å se alle fotografene. Det er mange av dem jeg ikke har møtt. Jeg gleder meg til veldig Eugene Richards foredrag, og de andre. Det er en kul miks. Men jeg må bruke litt tid på å forberede mitt eget foredrag også.

– Hva var det siste arbeidet eller bildene du så som gjorde inntrykk på deg?

– Jeg ser utrolig mye bilder hele tiden. Men jeg vil nevne et av prosjektene i Mowing Walls Exhibition, om transseksuelle tenåringer som lever på gata, fotografert av Samantha Box. Jeg har sett ulike reportasjer om temaet tidliegere, men disse bildene har bitt seg fast i hukommelsen min. Det var portretter, veldig vakre og intime uten å bli sentimentale. Det er en vanskelig balansegang. Jeg likte dem.