Årets Bilde i alle kanaler

Gårsdagens Årets Bilde-kåring har fått bred dekning i landets aviser og på nettet.

Noen aviser valgte å fokusere på egne fotografers prestasjoner. «Prisdryss over DN-fotografer» skriver Dagens Næringsliv på forsiden i dag. Sigurd Fandangos vinnerbilde i portrettkategorien er slått opp i selve artikkelen, med tittelen «Rent bord på portrett». DNs fotografer vant alle prisene i portrett-kategorien i år.

Årets Bilde over 20 spalter
VG valgte å slå opp Årets Bilde 2010 over en dobbeltside, under den nye vignetten «Bildet». Luca Kleve-Ruud er intervjuet og forteller til VG at det var umulig å være forberedt på hva som møter en i en slik katastrofe.
– Vi vasset bokstavelig i lik. Jeg sov i dagevis da jeg kom hjem, sier han til VG, og forteller at han ser på sitt oppdrag som fotograf er å rapportere korrekt, og ikke ty til fiksfakseri.

Faksimile fra VG, hvor Årets Bilde 2010 ble slått opp over en dobbeltside i dag.

Stolt Dagsavisen-redaktør
Dagsavisen bruker en helside på sin egen prisvinner, med bilder og intervju hvor Kleve-Ruud forteller om erfaringene han gjorde i Haiti.
– Vi er veldig stolte over at vi som en relativt liten avis klarer å gi medarbeiderne våre rammer til å gjøre så gode og så viktige ting som det Luca gjør her, sier sjefsredaktør Kaia Storvik til egen avis. Reportasjen «De kalte det Paradis» var på trykk i Dagsavisen 23.januar i fjor. Kleve-Ruud kom inn som frilanser i Dagsavisen, hadde også fast jobb noen måneder før han sa opp, for å satse på frilanstilværelsen.

Internasjonalt nivå
«Luca Kleve-Ruuds reportasje fra Haiti utmerket seg klart blant årets fotojournalistiske finalister, og kvalifiserer seg uten tvil for hedersprisen som Årets Bilde-tittelen representerer. Med et samtidig formsterkt, poetisk og originalt blikk beviser årets fotojournalistiske ener at han har fotografert seg inn i ikke bare et nasjonalt men også et internasjonalt toppsjikt», skriver Foto.no.

Pilar i nyhetsformidlingen
«Gratulerer, fotografer!» skriver Dagbladet. Både egne fotografers premiebilder og Årets Bilde er presentert på trykk. Fjorårets Årets Bilde-vinner og fotosjef i Dagbladet Hans Arne Vedlog er fornøyd med innsatsen.
– Dagbladets fotografer er blant de beste i landet. Vi hevder oss i år også, sier Vedlog til egen avis. Han mener prisene gjenspeiler at fotojournalistikken er en av pilarene i nyhetsformidlingen i Dagbladet, både fra Norge og verden for øvrig.

Ingen debatt
NRK viste Årets Bilde på Dagsrevyen, og mange nettaviser har bildegallerier liggende ute, hvor alle de premierte bildene kan ses. Også mange regions-og lokalaviser omtalte Årets Bilde på trykk.
Mens Årets Bilde 2009 av Obama på Norgesbesøk skapte stor debatt, både blant fotografer og profilerte medieaktører, har det vært stille etter årets kåring..Jan Johannessen -

Men deler av konkurransen har skapt debatt: http://www.journalisten.no/node/34069

Marianne Tønset -

Adresseavisen dekket også i år Årets Bilde-utdelingen med egen utsending. Sak ute på adressa.no med alle vinnerbildene kl 15.33 onsdag og vinnerbilder presentert over to sider i torsdagsavia vår. Bare for å ha nevnt at det er flere enn riksavisene som mener pressefoto er viktig…