Søk Karina Jensens Minnefond

Hvert år deles Karina Jensens Minnefond ut et eller flere stipend til fotojournalister. Søknadsfristen er 20.februar.

Det årlige stipendet fra Karina Jensens Minnefond skal gå til én eller flere personer som ønsker å videreutvikle seg innen fotojournalistikk, enten gjennom utdanning, hospitering eller gjennom prosjektarbeid. Stipendet deles ut årlig, og kan søkes av alle norske pressefotografer og fotojournalister. Styret i Karina Jensens Minnefond utpeker stipendvinnere under Årets Bilde utdelingen på Litteraturhuset onsdag 16.mars 2011.

Stipendet utlyses årlig i Journalisten, søknadsfristen i 2011 er 20. februar. Normalt blir det delt ut 25 000 kroner. Søknadsskjema og mer informasjon finner du her. I tilegg til å fylle ut eget søknadsskjema, må søkeren legge ved prosjektbeskrivelse, budsjett og gjerne arbeidsprøver.

Karina Jensen døde av kreft i 1998, bare 35 år gammel. Hun var en av få kvinnelige fotojournalister i norsk presse på den tiden. Hun var en dyktig og respektert fotograf, og fikk blant annet Årets Bilde i 1992 for bildet «Prevensjon på russisk», som viser en ung kvinne som stiger ned fra operasjonsbordet på en abortklinikk.
Jensens lyst på opplevelser og hennes pågangsmot bragte henne ut i verden. Hun dekket krigen i Bosnia, fredsforhandlinger i Midtøsten, kurdere i Tyrkia, muslimsk kvinnehverdag i Pakistan, Bill Clintons valgkamp og kvinnekonferansen i Kina – for å nevne noe.
Dette skrev PK-leder Terje Bringedal i nekrologen over Karina Jensen i november 1998:

«Karina brøt ned myter om at pressefotografyrket har noe med tøffhet og maskuline verdier å gjøre. Hun var beviset på at ydmykhet, respekt, omsorg og ømhet er viktige forutsetninger for alt fotojournalistisk arbeid».