Eksklusiv workshop med Eugene Richards

Han er viden kjent for sin intime tilnærming og engasjement ovenfor menneskene han fotografer. Nå har du muligheten til å lære av Eugene Richards på en to dagers workshop i forbindelse med Dok:11.

Den eksklusive workshopen gir 12 deltagere mulighet til å utvide sin personlige visjon og samtidig bli tryggere og dyktigere til å fotografere andre mennesker. Eugene Richards er kjent for å skape en helt spesiell atmosfære i workshopene sine, gjennom å pushe deltagerne til å bli kjent med seg selv og dem de fotograferer.

Bli komfortabel
Richards vil innlede med å vise bildene til kjente fotojournalister og fotografer, for å få i gang en diskusjon om den kreative prosessen og måter å se på. Han vil drøfte sine egne bilder og filmer og gå gjennom arbeidene til deltagerne, og ta for seg både komposisjon og innhold.

Foto: Eugene Richards

Om workshopen sier Richards:

– I denne workshopen vil du lære hvordan du nærmer deg andre mennesker, føler deg trygg og komfortabel når du går inn i ulike sosiale situasjoner, og hvordan du blir der slik at du kan skape meningsfulle bilder.

I løpet av den korte men intense workshopen vil det også bli gitt oppgaver som skal hjelpe deltagerne til å overvinne usikkerheten som kan oppstå når man konfronterer folk med kameraet. Hvis tiden strekker til, skal workshopen også ta for seg redigering av egne arbeider, research og forberedelse av bilder til publisering og utstilling.

Foto: Eugene Richards

Påmelding
Workshopen finner sted mandag 21. og tirsdag 22.mars i Oslo. Den er åpen for alle, men PK-medlemmer med betalt medlemsskap vil stille foran i køen. Alle søkere må oppgi alder, om de er fast ansatt, frilans eller student og antall år i yrket. Ved stor pågang vil utvelgelse skje i samarbeid med Eugene Richards.

Påmelding sendes til styret@pk.no snarest
Pris: 3000 NOK

Flere workshops
Under Dok:11 vil Pieter Ten Hoopen holde workshop for Fotojournalistutdanninga og Stephanie Sinclair med studentene på Bilder Nordic. Pressefotografenes Klubb vil arrangere flere workshops før sommeren, hvor PK-medlemmer har fortrinnsrett.

fotofestival i Oslo, dok:11 logo