juryen har talt

Etter lange arbeidsdager falt alle brikkene på plass for Årets Bilde-juryen i ettermiddag. Det er en svært tilfreds og fornøyd jury som har talt.

Juryen nærmer seg en avgjørelse søndag ettermiddag. Alle foto: Marte Christensen

– Dette har vært morsomt, stimulerende og interessant, sier Oddleiv Apneseth. Sammen med Laara Matsen og Pieter Ten Hoopen utgjør han juryen for Årets Bilde 2010.

– Det har vært en god erfaring å sitte i denne juryen fordi vi er en god miks når det kommer til bakgrunn og erfaring. Det er alltid smak og behag, men jeg mener vi fant frem til bildene med de høyeste kvalitetene, sier Ten Hoopen.

Apneseth legger til at man alltid taper noen slag, men at juryen tok seg god til å diskutere og finne frem til fruktbare løsninger.

Matsen forteller at de er veldig sikre på hvert eneste bilde som endte opp med en førsteplass:

– Dette har ikke vært noen tilfeldig prosess. Noen ganger når jeg har sittet i juryer har jeg vært ekstremt frustrert. Men denne gangen var det bare interessant å høre de to andre sine meninger. Jeg elsker variasjonen i utvalget vi kom frem til – alle har sitt eget språk.

PK-leder Terje Bringedal er svært imponert over årets jury:

– De har diskutert seg frem til enighet med gode argumenter. Jeg synes også de har vært gode stifinnere, ved å premiere de fotografene som representerer fremtiden. Juryen skal ha en opplærende funksjon, og jeg tror de med utvalget de har kommet frem til, vil inspirere i riktig retning.

Fotojournalisten vil offentliggjøre listen over de nominerte i løpet av uken som kommer.