Programmet klart for Dok:11

Suksessen gjentas: I mars 2011 arrangerer Pressefotografenes Klubb Dok:11 på Litteraturhuset i Oslo. Som vanlig byr programmet på noen av verdens mest interessante fotojournalister akkurat nå.

Dermed er det sjette gang Dok-festivalen arrangeres i Oslo. Første gang var i Ridehuset på Akershus Festning i 2005, med blant annet Paolo Pellegrin og Antonin Kratochvil på scenen. Siden den gang har Dok vokst til å bli den viktigste årlige happeningen innenfor forojournalistikk, og både Pellegrin og Kratochvil har besøkt festivalen igjen. Et høydepunkt var i 2008, hvor PK markerte sitt 75-års jubileum med å invitere åtte Magnum-fotografer til Oslo. I fjor sørget en personlig og åpen Nan Goldin for at flere i salen tørket tårene under et utsolgt foredrag.

fotofestival i Oslo, dok:11 logo

Dok:11 arrangeres fra 16. – 19. mars 2011, med verdenskjente navn såvel som yngre lovende talenter. Prosjektene vi får se, spenner fra å fortelle om følgene av religiøse, politiske og kulturelle konflikter i verden, til de helt nære hverdagshistoriene. Til felles har fotografene, at de alle har brukt flere år av livet sitt på å dokumentere historier de brenner for. Presentasjon av hver enkelt fotograf blir publisert på Fotojournalisten i løpet av kort tid.
I tillegg til fotografenes foredrag, vil vi arrangere debatter i samarbeid med NJ, og workshop med et par av fototgrafene som kommer. Informasjon om workshopene og hvordan man melder seg på, vil komme i løpet av de nærmeste ukene.

Som vanlig sparkes festivalen i gang med å hedre våre egne: Onsdag 16. mars klokka 14.00 deles Årets Bilde 2010 ut på Litteraturhuset. Noen timer senere, står Dok:11s første fotograf på scenen. Hvem det blir, vil du kunne lese her om kort tid.

Dok:11 finner sted på Litteraturhuset i Oslo, 16.-19. mars 2011. Programmet legges ut i løpet av kort tid, følg med på Fotojournalisten.

.

Marianne Gilhuus -

Hvor blir det av programmet?