Tok publikum med Storm

Det er vanskelig å peke ut ett høydepunkt fra en festival spekket med så mange godbiter som Visa pour l`Image. Likevel må Brian Storm sitt multimediashow kunne nevnes som en av topp-opplevelsene under årets festival i Perpignan.

Svært sterke og genuine scener fra virkelige liv rullet over lerretet da Brian Storm torsdag morgen viste frem en rekke av Mediastorms siste produksjoner.

Publikum ville ikke gi slipp på Brian Storm, og sto igjen for å stille spørsmål lenge etter at visningen var over. Foto: Marte Christensen

Mediastorm er et produksjonsselskap som lager mulitimediapresentasjoner – bestående av lyd, stillbilde og video.

Blant annet ble Walter Astradas dokumentarprosjekt om vold mot kvinner i India vist for første gang. Flere i publikum påpekte at denne presentasjonsformen berørte dem sterkere enn da de hadde sett  stillbildene fra det samme prosjektet i utstillingslokalet tidligere på dagen.

Storm forklarte tanken bak ulike bilde- og lydsekvenser, og overbeviste flere enn undertegnede om at dette er veien å gå for fotojournalister – både fordi det er en sterk uttrykksform og fordi vi lever i en mediehverdag som blir stadig mer digitalisert og ligger til rette for denne måten å fortelle historier på.

Mediastorm sine nettsider er det mulig å se noen av presentasjonene Perpignanpublikummet fikk oppleve torsdag morgen.