Pieter ten Hoopen med bok og utstilling

En blanding av sosialrealistiske betraktelser, dokumentarfoto og fiksjon. Pieter ten Hoopen slipper sin første bok, og åpner utstillingen «Stockholm» på Fotografiska i Stockholm i morgen.

Pieter ten Hoopen (1974) flyttet fra Nederland til Sverige for drøye ti år siden, og ble kjapt lagt merke til som et friskt pust i svensk fotojournalistikk. Med en rekke priser i svenske Årets Bilde, Picture of the Year International og World-Press-konkurransen, og tre utnevnelser til «Årets Pressefotograf», regnes han som en av Sveriges aller mest interessante fotografer. Nå er han klar med sin første bokutgivelse, og stor utstilling på Fotografiska i Stockholm.

«Stockholm» er navnet på både utstillingen og boka. Det er et slags portrett av en by; bildene handler om drømmer, om frykt og lengselen etter å bli sett og rørt ved. Historien forteller om intime møter mellom mennesker fra ulike deler av det urbane landskapet.

– Jeg prøver å oppnå et personlig forhold til dem jeg fotograferer, Jeg tar del i hendelser sammen med dem, og det har blitt en viktig del av min måte å være fotograf på, sier Pieter ten Hoopen i en pressemelding. Ten Hoopen har en unik måte å fotografere på, en miks av dokumentar og fiksjon, hvor lys og ofte uskarpe og kornete bilder gir en mystisk, drømmende stemning.

Pieter ten Hoopen er med i Agence Vu og Moment, i tillegg underviser han i fotojournalistikk og holder workshops.

Alle foto fra «Stockholm». © Pieter ten Hoopen
Utstillingen «Stockholm» åpner på Fotografiska 10.09.2010 og varer til 28.november.