Visa pour l’Image er rett rundt hjørnet

Om en uke braker det løs på årets største bransjetreff, fotojournalistikkfestivalen Visa pour l’Image i Perpignan.

Hvert år samles tusenvis av fotografer i den franske middelalderbyen Perpignan til en uke med faglig og sosialt påfyll. Festivalen arrangeres for 21. gang i år. Festivalsjef Jean-François Leroy skriver i en pressemelding:

«Vi lever i en verden full av bilder og videoer – på gaten, i offentlig transport, og på mobiltelefonen i våre egne lommer. Vi har blitt passive mottakere av bilder, som i store mengder blir transportert fortere og fortere. Vi tar oss ikke lenger tid å analysere eller rangere dem. Vanligvis etterlater denne enorme mengden visuelt materiale mottakeren i en tilstand av passivitet.
En festival som for eksempel Visa pour l’Image er her for å kjempe mot denne trenden, det handler om å gjøre gjør valg, å hevde seg og innta en holdning; se forskjellige historier med varierende grad av betydning, i utstillinger og på kveldsvisningene, vise hvor viktig en bildetekst kan være , og la alle fritt få velge sitt favoritt blinkskudd».

plakat med informasjon om fotofestival i Perpignan

Utstillinger og kveldsshow
Den profesjonelle delen av festivalen åpner mandag 30.august, med utstilling, kveldsvisning og debatter. I alt 27 utstillinger vil være spredd på åtte forskjellige lokaler i byen, og Fotojournalisten har tidligere skrevet om utstilligene her.

Hver kveld er det utendørs bildeshow i amfien Campo Santo, og som vanlig vil showene begynne med en kronologisk presentasjon av de største nyhetshendelsene gjennom året, for deretter å vise ulike reportasjer og prosjekter. Hver dag er det foredrag med noen av fotografene som stiller ut og debatter om etikk eller andre relevante problemstillinger innenfor faget.

Fellesmiddag
Fredag kveld blir det som vanlig fellesmiddag for den norske delegasjonen, arrangert av GS Foto, støttet av Nikon Norge (hovedsponsor), samt Canon og Epson Norge. Egenandelen er på 300 ,-. Husk å melde deg på til GS Foto ved Grete Strøm: grete@gsfoto.no

Fotojournalisten vil være til stede i Perpignan for å rapportere fra årets festival.