Alt du behøver å vite om Perpignan

Er det første gang du er i Perpignan, eller trenger du en liten oppfriskning på alt som skjer? Fotojournalisten gir deg oversikten over årets Visa pour I’image.

AKKREDITERING
Har du husket å akkreditere deg? For å slippe inn på kveldsvisningene og foredrag må man være akkreditert, mens utstillingene er åpne for alle. Ute i siste liten? Last ned skjema her. Akkrediteringsarmbånd og navneskilt hentes på Hotel Pams, og koster 60 euro. Husk kontanter!

UTSTILLINGER
27 utstillinger er spredd rundt i byen, alle i gangavstand. Couvent des Minimes er det største utstillingsstedet, og et godt sted å begynne rundturen. Utstillingene er åpne hver dag fra 10-20. Les mer om utstillingene her .

© Andrea Star Reese stiller ut prosjektet «The Urban Cave», om fattigdom og mennesker som lever i midlertidige hjem rundt i New York.

KVELDSSHOW
Fra mandag 30. august til og med lørdag 4.september er det utendørs bildeshow på Campo Santo. Visningen begynner kl 21.45 og er veldig populære, så det kan være smart å komme litt tidlig. Dersom du ikke snakker fransk, husk å plukk med deg et par øreklokker med oversetting til engelsk ved inngangen. Det er også mulig å se showene direktesendt på storskjerm på Place de la Republique.

DEBATTER OG FOREDRAG
Palais des Congrés er sentrum for gruppedebatter og forskjellige foredrag. Verdt å få med seg er blant annet: Brian Storm, grunnlegger av Mediastorm, sitt foredrag om multimedia og hvordan gå i dybden med lengre visuelle historier som både tilfredsstiller dagens journalistiske og økonomiske behov. Det finner sted torsdag 2.september kl 15.00. Fredag 3.9 kl 10 presenterer han nye Mediastorm-prosjekter i utstillingslokalet Caserne Gallieni.

© Tomas Van Houtryve / VII Network.

Hvilket bilde av kvinnen formidles gjennom fotojournalistikken? Det er tema for ELLE Round Table debatten som finner sted fredag 3.9 kl 17.00 i Palais des Congres. «Kvinner blir ofte vist som offeret eller en slags mater Dolorosa, det universelle symbol på lidelse og sorg, eller som den kvinnelige krigsherren. Er slike oppfatninger av kvinnen med på å opprettholde og plassere henne i tradisjonelle roller? Er den sørgende kvinnen en måte å «selge» en historie? Hva har fotografer å si om dette? Hva med bladene?» Er noen av spørsmålene de stiller.

«Meet the photographer» Hver morgen vil fotografer bak utstillingene presentere seg selv og prosjektene sine i auditoriet i Palais des Congres. Program fås på stedet.

© Carsten Snejbjerg/ Reportage by Getty Images. Vinner av 2010 CARE Award for Humanitarian Reportage.


PORTFOLIOVISNINGER

Ønsker du å utvikle deg og ta karrieren ett skritt videre, eller har du et nytt prosjekt du vil vise frem? I Perpignan kryr det av bildesjefer, byråsjefer, utstillingskuratorere, forlagsfolk og andre som har peiling og innflytelse. De bruker mye av tiden sin nettopp på å gå gjennom portfolioen til unge eller mer etablerte fotografer.
Andre etasje på Hotel Pams er det offisielle stedet for porfoliovisninger. Her sitter bildesjefene osv, og det gjelder å kjenne dem igjen, eller smuglese på navneskiltene. Har man den aktuelle kontaktinformasjonen, er det aller beste å sende en mail i forkant for å avtale et møte. Flere byråer og fotomagasiner annonserer på hjemmesidene hvordan man kan avtale et møte i Perpignan. Før du tar kontakt, er det viktig å tenke konkret gjennom hvem man kontakter, hva man kan tilby dem og hva de kan tilby deg. På Palais des Congres holder de fleste halvstore og små byråene til.

CAFÈ DE LA POST
Perpignans uoffisiellt viktigste møtested ligger ved siden av Castillet. Like viktig som å stikke innom her i blant, er det å komme seg vekk i tide.

TEKNIKK
På Palais des Congres holder også de store teknikkleverandørene til. Canon, Nikon, Epson osv. Her blir det utstillinger, demonstrasjoner og mulighet for å teste ut nye kameramodeller og utstyr. Representanter fra Canon Norge og Nikon Norge vil også være tilstede.