Andrea Gjestvang til Masterclass

Som en av 12 unge fotografer fra hele verden, er Andrea Gjestvang  plukket ut til å være med på Joop Swart Masterclass 2010.

Av totalt 162 nominerte valgte en internasjonal jury ut 12 fotografer som får være med på Masterclass. Utvelgelsen skjedde på bakgrunn av innsendte portfolier.

Fotografene som er valgt ut til Joop Swart Masterclass 2010 er:

Lurdes R. Basoli, Spania
Maisie Crow, USA
Giulio Di Sturco, Italia
Sarah Elliott, USA
Adam Ferguson, Australia
Andrea Gjestvang, Norge
Lissette Lemus, El Salvador
Justin Maxon, USA
Dominic Nahr, Sveits
Saiful Huq Omi, Bangladesh
Ed Ou, Kanada/Taiwan
Alvaro Ybarra Zavala, Spania

Juryen besto av Walter Astrada (Reportage by Getty Images), Camilla Brown (senior kurator ved The Photographer’s Gallery, Pieter Ten Hoopen (Fotograf Agence VU), Maria Mann (Europan Pressphoto Agency og Eugene Richards (Reportage by Getty Images).

gutt som ser ut av vinduet
død sel som henger over båtrekkverket«Greenland» Foto: Andrea Gjestvang

Lærerikt
– Jeg er utrolig overrasket og glad! Sier Gjestvang til Fotojournalisten. – Det fine er at dette ikke er som en konkurranse hvor du får prisen din og det er det. Masterclass er en prosess, som jeg kommer til å lære utrolig mye av.
Gjestvang sendte inn en portfolio på rundt 35 bilder, bestående av kun to egne prosjekter. I tillegg sendet hun «tearsheets» med reportasjer hun har hatt på trykk i blant annet VG.
– Grønlandsprosjektet mitt utgjorde en stor del av portfolien. Selv det ikke er helt ferdig enda, gleder jeg meg veldig til å begynne på et nytt prosjekt i forbindelse med Masterclass. Gjerne noe som er litt nærmere hjemme, sier Gjestvang, som er bosatt i Berlin, hvor hun jobber som frilansfotograf for VG.

bodybuildere

dame med masse tatoveringer«Inside Out» Foto: Andrea Gjestvang

Fire norske totalt
Dette er 17. gang World Press Photo arrangerer Masterclass. Målet er å bringe sammen noen av de mest erfarne personene i fotojournalistikken med 12 unge, lovende fotografer slik at de kan dele og formidle sin kunnskap og erfaring. Totalt har 187 unge fotografer deltatt i programmet siden det startet i 1994. Gjestvang er den fjerde nordmannen som er med. Tidligere har Jonas Bendiksen, Karen Beate Nøsterud og Knut Egil Wang deltatt.

Èn ukes samling
I slutten av oktober møtes alle deltagerne til en ukes samling i Amsterdam. Der vil ulike temaer relatert til fotojournalistikk bli diskutert, under ledelse av seks «mastere». Hvem som blir «mastere» er enda ikke bestemt. Før samlingen skal alle deltagerne lage en reportasje til årets tema: «Persistence». Under samlingen går masterne gjennom bildene med studentene, og arbeidet resulterer til slutt i en bokpublikasjon.

Adrian Øhrn Johansen -

Så artig. Gratulerer!