Workshop: Tett på New York

Å oppnå en mer personlig relasjon til det du fotograferer, er mantraet når Joseph Rodriguez holder workshop i New York i juli.

tatovert arm holdes utover New York skyline

Den amerikanse dokumentarfotografen Joseph Rodriguez har utforsket sitt eget land gjennom kameralinsa i mer enn 20 år. I tillegg reiser han verden rundt på oppdrag for magasiner eller med egne prosjekter. Samtidig som han vender blikket utover, er han opptatt av å viske ut distansen mellom motivet og fotograferen. «Menneskene på bildene er ofte for fremmede, for eksotiske til at vi kan forstå dem» skriver han på hjemmesiden sin.
.

baby leker på gulvet med pappas pistol mens ammunisjonen ligger strødd

Å oppnå intimitet med det du fotograferer er en viktig del av workshopen i New York. I løpet av de to ukene workshopen varerer, skal kursdeltagerne lage et fotoessay fra livet på gatene i New York, og forsøke å fortelle noe om et tema, et sosialt felleskap og om seg selv.
Rodriguez er selv født og oppvokst i New York. Han har gitt ut flere fotobøker, jobbet for magasiner som blant annet Stern, National Geographic, The New York Times Magazine, GEO m.m. I tillegg har han motatt en rekke stipender og priser, og vært stilt ut på en rekke gallerier.

kvinner i allle aldre sitter på en trapp
Alle foto: Joseph Rodriguez

Workshopen varer fra 18. til 31. juli og koster $ 900 dollar. I løpet av de to ukene, vil det være seks dager med bildekritikk av deltagernes essay. I tillegg går Rodrguez gjennom arbeidene til andre viktige fotografer og filmskapere opp gjennom tidene, slik at krusdeltagerne får en oversikt over dokumentarfotografiet og referanser til videre fotografisk arbeid. For påmelding eller spørsmål om workshopen, ta kontakt med Rodriguez: rodrigj@earthlink.net