Grarup inn i dansk byrå

Fotograf Jan Grarup er blitt en del av det danske fotobyrået Das Büro. Fra før av er han medlem i Noor.

Grarup har de siste 20 årene fotografert krig, konflikter og katastrofer verden rundt, og har høstet mye oppmerksomhet for sine fotografier. Frem til 2009 var han ansatt i avisen Politiken, hvor han jobbet mye med sine egne reportasjer, og hadde også en avtale som gjorde at han kunne ta oppdrag for andre aviser og magasiner. Men i fjor sa han opp jobben etter at fotosjefen i avisen, Per Folkver, sluttet og gikk tilbake til fotografstilling i samme avis.

Nå melder det danske byrået Das Büro at Grarup er deres nyeste medlem.

– Det er ingen hemmelighet at vi vil utfordre de eksisterende byråene, sier de to stifterne av Das Büro, Ulrik Jantzen og Lars Bech.

De to jubler over at Grarup nå er med i staben av fotografer, som fra før av teller fire.

– Dette setter en fet strek under at vi er Danmarks ledende fotografbyrå, når det gjelder å levere kvalitetsbilder til danske medier, sier de to på byråets nettside.

Jan  Grarup selv er også fornøyde med å ta del i det danske byrået.

– Det er den perfekte hjemmebane for meg. Det som tiltaler meg med Das Büro, er at det høyner den fotografiske kvaliteten i hver eneste publikasjon de har bilder i, sier Grarup, og fortsetter:

– Det høye nivået i byrået ser jeg som en stor utviklingsmulighet for meg når jeg er i landet, og jeg ser frem til et tett daglig samarbeid, sier han.